Titanic-överlevarens livsresa har musikanten Robert Andersson valt att kalla den minikonsert som framfördes i Stockholm den 28 februari 2020. Ett 20-tal speciellt inbjudna gäster bänkade sig för att höra berättelsen i ord och ton under cirka en timma om John Charles Asplunds liv.

Robert har inspirerats av Titanicmannen och skrivit nio musikstycken baserade på historien. På den aktuella minikonserten framför Robert själv samtliga stycken på akustisk gitarr och för dagen förstärkt med mikrofon och ljussättning.

När föreställning är färdig applåderar publiken entusiastiskt och önskar da capo på Ship Hurray, som en av låtarna heter och som inbjuder till allsång med irländsk känsla.

Att jag står här en februaridag 2020 och får vara med om minikonserten gör att tankarna svindlar och jag kastas tillbaka till den där sommardagen 2009 när vi råkade hamna på Titanic-utställningen som gästade Djurgården i Stockholm. Att det 11 år senare skulle leda till en minikonsert var bortom det tänkbara. Därav lär jag att det otänkbara mycket väl kan inträffa och med den insikten pirrar det lite i magen när någon i publiken yttrar; “Det här borde bli en film”. Otänkbart, fast kanske…

Här nedan finner du ett videocollage från den timslånga föreställningen där Robert även pratar mellan musikstyckena. I videocollaget fokuserar vi på de nio låtarna med ett smakprov från varje.

 

Translate »