När musikanten Robert Andersson läste Jerkers bok ”Titanicmannen – en ändlig efterforskande historia” blev han så inspirerad att en låt med titeln ”Moder Augusta” växte fram. Sen kom ytterligare åtta låtar att bli komponerade av Robert.

I början av 2022 bestämde sig Jerker och Robert att göra en gemensam föreställning med berättelsen om John Charles i både ord och ton med titeln ”Titanicmannen i ord och ton”.

Den 7 April gavs urpremiären på Psykiatriska museet i Västervik. Det är nämligen 110 år sedan Västerviks hospital öppnade och 110 år sedan Titanic förliste på sin jungfruresa. Dessutom firar museet 20 år i nuvarande byggnad, gamla avdelning 21, som också är 110 år gammal. Under cirka en timma vävde Robert och Jerker samman berättelsen om John Charles äventyrliga och märkliga liv inför en månghövdad publik i det gemytliga museet. Applåderna var många och efter föreställningen var det många som spontant uttryckte sitt gillande av både musik och berättelse.

Jerker fick i uppdrag att avtäcka den miniutställning som museet tagit fram för Titanicmannen och 110-års minnet av sjukhuset.

I skrivande stund finns redan planer på att ge föreställning ytterligare någon gång under sommaren 2022 i Västervik.

Håll koll på https://psykmuseet.se eller följ Psykmuseet på https://www.facebook.com/psykmuseet  eller https://www.instagram.com/psykmuseet/ för att näs nästa föreställning planeras!

Translate »