Fyra frågor.

Det är med glädje jag svarar på Oskarshamnstidningens fyra frågor, med anledning av boken, under en enkel telefonintervju en fredag förmiddag.

4 frågor
…till Jerker Pettersson, Tyresö, som gett ut boken Titanicmannen – en efterforskande historia. Den handlar om John Asplund, hans mormors mors systers son som föddes i Oskarshamn 1889 och efterforskningarna kring hans liv.

1 Vilket mottagande har boken fått?
– Som med allt så hör man mest de som säger något gott. Jag har med en del kommentarer på min blogg. Bland annat en läsare som tyckte att: "Boken är en korsning mellan verklighetsskildring, biografi, drama och deckare. Den bryter ny mark."

2 Hur många exemplar har tryckts upp?
– Jag har den på eget förlag och det är print on demand. Den trycks alltså när den beställs. Jag har några kartonger hemma och det får väl anses som första upplagan.

3 Hur känns det nu när boken är klar?
– När man är mitt uppe i något så har man en bild av det. När det sedan fått ligga ett tag så får man en ny bild. Och sen ger läsarna fler nya bilder. Så det blev nog som jag tänkt och mer än det.

4 Fortsätter du med din blogg?
– Ja, det finns inte något slut. Det kommer alltid något nytt när man minst anar det. Men hur fortsättningen ser ut det vet jag inte. Det beror på vad som sker. Efterforskningen och jakten på sanningen är evig.

Vimmerbytidningen har också gjort en telefonintervju. Jag väntar med spänning på resultatet.

Translate »