Lektören talar.

Det är med spänning jag mottar brevet med recensionen av boken Titanicmannen – En efterforskande historia. Det är första gången i mitt liv som en lektör läser det jag skrivit och nedtecknat ett omdöme. Som en svamp suger jag åt mig orden "värdefullt tidsdokument av särskilt intresse".

Nu vill jag ju berätta om recensionen, varpå jag läser reglerna längst ned på dokumentet, kliar mig i huvudet och undrar varför jag ska vingklippa ett dokument som en lektör framställt. Ett telefonsamtal till utmärkta Bibliotekstjänst, med frågan om varför något bra ska trasas sönder resulterar i "den synvinkeln har vi aldrig hört förut". Den ologiska logiska förklaringen är att recensionstexten är upphovsrättsskyddad. När jag säger att jag publicerar allt, men tar bort delar, enas vi om att det är ett bra sätt. Så här följer recensionen, vingklippt, med delar borttagna, av upphovsrättsliga skäl.

För den som nu blir sugen och skulle vilja köpa boken finns möjligheten att gå till makeit.se/publishing för att beställa boken direkt från förlaget för 179 kronor inklusive fri frakt.

Translate »