Se breven i verkligheten.

På självaste Valborgmässoafton öppnar den turnerande utställningen om legenden Titanic i Norrköping. I Värmekyrkan i hjärtat av industrilandskapet har kommunens egna koncern, Upplev Norrköping AB, upplåtit utrymme för en upplevelse som fångat människor världen över.

Just i Norrköping uppförs dessutom Titanics stäv i ett gigantiskt format. På bilderna nedan kan vi se hur stäven färdigställs och få en uppfattning om dess storlek.


Längs babords sida.


Montering längs styrbords sida.

För Titanicmannens, John Charles Asplunds, del är just denna utställning en milstolpe då för första gången i historien och i världen John Charles egna originalbrev kommer att finnas till beskådan.

Boken om John charles, Titanicmannen – En efterforskande historia, där breven är publicerade i sin helhet, kommer också att finnas till försäljning på utställningen.

Aldrig hade jag väl kunnat ana att det som en sommardag 2009 skulle börja som en undran över hur det var med den där gamla skrönan om att mormors kusin skulle varit styrman på Titanic, fyra år senare skulle leda till att hans handskrivna brev och boken om honom skulle var del i en utställning i min födelsestad.

Utställningen kommer att pågå under hela sommaren, från den 30 april till den 8 september. För mera information om öppettider m.m. – se vidare på titanic.eu

Om det är någon utställning i sommar som du inte får missa är det Titanic – The exhibition i Värmekyrkan i Norrköping.

Translate »