Söndagsutflykt.

Det är inte bara jag som givit mig ut på utflykt till den fantastiska utställningen, Titanic the Exhibition, i Värmekyrkan mitt i industrilandskapet i Norrköping en söndag. Besökarna till utställningen kommer redan vid öppningsdags klockan 10. Då vandringen genom utställningen tar cirka 90 minuter kommer de första besökarna ut från utställningen, in i Turistbyrån vid 11.30-tiden.

Det är på Turistbyrån min utflykt utspelar sig. Det är där jag blivit anvisad en plats för signering av boken Titanicmannen – En efterforskande historia.

I sju timmar får jag möjlighet att tala med besökarna som är uppenbart berörda av själva utställningen. De 90 minutrarna med hörlursguidning förflyttar besökaren in på Titanic, in i ett tidevarv för 100 år sedan. Ett mikrokosmos, en liten bubbla skapas där närvaron till den mest sägenomspunna berättelsen genom tiderna är påtaglig.

Om du inte sett utställningen – gå och se den, upplev den, ge dig hän och känn hur kallt det var den där natten för 101 år sedan ute på Atlanten, upplev hur lyxen flödade liksom hur övertron på människans konstruktioner föll platt.

Åter igen – gå och se den!

Translate »