Spaningsresultat.

När del 31 i historien om Titanicmannen, min mormors kusin, John Charles Asplund tecknas har flera genombrott gjorts i sökandet efter hans liv.

Dels är kontakt upprättad med en man som har ett foto, en bild, av John Charles, vilket har lett fram till att det ska finnas en bok skriven där John Charles är avbildad tillsammans med sin reskamrat Einar. I nästa del räknar jag med att kunna presentera en eller flera bilder av Titanicmannen.

Därutöver har damen på Psykmuséet i Västervik blivit så biten av historien om Titanicmannen att ytterligare en bok dykt upp där han ska finnas avbildad.

Som ett tredje spår i genombrottet har kontakt upprättats med reskamraten Einar Karlssons dotter-dotter-dotter, Melissa, i Nebraska, med hjälp av Facebook. Melissa har detaljer som hennes mormors far har berättat.

Sålunda föreligger nu flera aktiva spår som gemensamt föder genombrottet i spaningarna om Titanicmannens liv. Gemensamt för alla spåren är att de existerar tack vare nätet, Internet, sociala medier, kommunikation och inte minst inresse. Historien växer ju fler som lägger till sin lilla pusselbit.

De första skärmarna för miniutställningen Titanicmannen – från skröna till verklighet för Psykmuséet i Västervik är framtagna.

Den utmärkta siten titanic-norden.com är intresserade av en artikel om Titanicmannen.

Allt är mycket glädjande och en spännande fortsättning följer.

Translate »