Oväntad uppmärksamhet.

I Oskarshamn finns en förening vid namn Person- och Lokalhistoriskt Forskarcentrum Oskarshamn. Föreningen är en av Sveriges största i sin nisch och ger bland annat ut CD-skivor med födslar, vigslar och dödsfall omfattande cirka 4,4 miljoner poster i en databas.

Föreningen har genom en av sina medlemmars försorg uppmärksammat efterforskningen av Titanicmannen. I deras medlemstidning, som ges ut i en upplaga av 1900 exemplar, ägnas hela första sidan samt ytterligare fyra och en halv sida åt Titanicmannen.

Innehållet baseras på den sammanfattning av berättelsen om Titanicmannen såsom den var känd i juni 2010 i samband med minutställningen på Psykiatriska Muséet i Västervik. Som återkommande läsare känner till har nya fynd gjorts sedan dess.

Som ivrig anhängare av idén om att ju fler som känner till en företeelse, ju fler kan bidra till företeelsen, ser jag här möjligheten att någon av de 1900 läsarna av medlemstidningen kan ha någon liten pusselbit i jakten på John Charles livsöde.

I en direkt riktad uppmaning till dem passar jag på att säga – tveka inte att höra av er antingen genom en kommentar till detta inlägg eller genom någon av kontaktvägarna som visas här

Translate »